A titokzatos pálmalevelek

 2010.02.01. 23:28

A pálmalevelek tartalmazzák az ember múltját és jövőjét. Meglepően találóak az adott személy életére nézve a leírt információk. A leveleket több évszázada írják, és folyamatosan másolják újabb pálmalevelekre, hogy azokat megőrizzék az utókor számára is. Igazi sziszifuszi munkát végeznek a szerzetesek. A pálmalevelekre azoknak az embereknek az életútját karcolták bele évezredekkel ezelőtt, akik napjainkban élnek és majd ellátogatnak a kolostorokba saját levelükért. Aki nem utazik el a kolostorokba, azoknak nincsen megírva az életútja, tehát a levelek írói évezredekkel ezelőtt tudták, hogy kik fognak elmenni levelükért.  

A pálmalevelek 6 cm szélesek és 48 cm hosszúak. Élettartamuk kb. 800 év, utána törékennyé, így olvashatatlanná válnak. Az írásjelek 1 cm magasak, nehezen olvashatók, nyelvük pedig az indiai nyelvjárás egyik, a tamil nyelv. Minden látogatónak két levele van: egy a múltról, egy pedig a jövőben bekövetkező eseményekről tudósít. Az első levél felolvasása után lehet kérni a második levél ismertetését is. A jövőről szóló levél tartalmazza az ember halálának dátumát és óráját is. A múltról szóló levél ismerteti az illető nevét, foglalkozását, előző életeit, adatokat a családtagokról, azok külalakjáról. Gyakran még arról is adnak információt, hogy melyik napon olvassák fel a pálmalevelet és azt melyik szerzetes olvassa fel.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://interaktivapa.blog.hu/api/trackback/id/tr221721577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása