A japánokat gyakran éri az a vád, hogy bálna- és delfinvadászatnak nevezett mészárlásokkal hívják fel magukra a figyelmet, felbőszítve ezzel zöld aktivistákat és állatbarát civileket egyaránt. Azok az esetek melyek a hírekben szerepelnek, viszont nem fedik le az összes ilyen esetet, rengeteg brutális esemény marad rejtve az emberek elől.
Egy csapat aktivista és filmes beszivárog egy Taiji városa melletti, védett öbölbe, hogy dokumentálják az ottani, rendszeres mészárlások egyikét. Ugyanis ezen a helyen évente több mint 20 000 delfint ölnek le, ráadásul olyan szennyezett a környék, hogy az állatok húsában annyi ólom halmozódik fel, mely eléri a mérgező szintet. És mindezt a helyiek gyakran, mint bálnahúst adják el szerte Japánban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://interaktivapa.blog.hu/api/trackback/id/tr321794144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása