Megöli a bacikat a magyar ruha

 2010.01.31. 23:43

Önjavító autófesték, fényt szabályozó napszemüveg, baktériumölő kötszer, zokni, amiben nem izzad a láb. Mindezek a csodás nanotechnológia szülöttei, amelynek egyik csúcsterméke, a nanoezüstös ruha Magyarországon készül.

CSÚCSTECHNIKA - Korszakos megállapodást kötött idén nyáron, Hódmezővásárhelyen egy orosz-magyar vegyes vállat és egy magyar cég. Varázsszavuk pedig a nanoezüst.
– A nanoezüsttel kezelt anyagok eredetileg katonai, főleg űrhajós célokra készültek – hívta fel a figyelmünket a tényre Alácsi Aurél, az Eurotex Kft., a magyar gyártó kereskedelmi igazgatója, s hozzátette: – a nanoezüsttel bevont pamutruhák meggátolták a baktériumok szaporodását, így az űrhajósok komfortosabban érezték magukat a néhány köbméteres élettérben. A földi hadászatban is szerepet kapott a nanoezüsttel kezelt ruha, hiszen a sebesültek sokszor éppen attól a piszkos ruhafoszlánytól kaptak fertőzést, amit a lőszer vitt be a testükbe. A nanoezüst megakadályozta a fertőzést. Olyan mikrobákkal is végez, amelyekre egyes antibiotikumok sincsenek hatással!

A Magyarok tudnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://interaktivapa.blog.hu/api/trackback/id/tr721718404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása